Prvi tečaj temeljne škole boksa za žene u GOMBR-u

U vojarni “5. gardijske brigade Slavonski sokolovi” u Vinkovcima dva su licencirana trenera boksa kineziolozi GOMBR-a satnik Pero Veočić i satnik Matej Matkovića proveli od 31. siječnja do 4. veljače temeljni tečaj boksa za žene.

Šesnaest je pripadnica svih postrojbi i Stožera GOMBR-a naučilo osnovne tehničko-taktičke elemente plemenite vještine, odnosno boksački stav, gard, frontalna kretanja, izmicanja te boksačke udarce: direkte, aperkate i krošee.

Boks ima bogatu povijest i najtrofejniji je sport u OSRH. Na Svjetskim vojnim igrama osvajao je najviše medalja, a u sustavu ima i vrhunskih sportaša kroz ugovor HOO-a i OSRH (pričuvni sastav Hrvatske vojske). U cilju popularizacije boksa, i generalno borilačkih vještina, u vojarni “5. gardijske brigade Slavonski sokolovi” napravljena je dvorana s boksačkim ringom, tatamijima i spravama (boksačkim vrećama). Inicijativom kineziologa GOMBR-a počeli su tečajevi škole boksa, a konačni je cilj oformiti i natjecateljske skupine zbog sudjelovanja na vojnim natjecanjima. Prethodnih godina više od sto pripadnika prošlo je školu boksa, dok je ovo prvi tečaj isključivo za žene. Nakon tjedna dobrih treninga svjedočili smo odličnoj atmosferi, velikoj motiviranosti pripadnica i borbenom duhu. U želji da se priča nastavi, slijede nam novi tečajevi škole boksa i nastavak popularizacije ovog sporta.

Tekst i foto: Pero Veočić