Završetak Napredne dočasničke izobrazbe 39. naraštaja

U vojarni ”123. brigade HV“ u Požegi 14. lipnja 2019. organizirana je svečanost završetka 39. naraštaja Napredne dočasničke izobrazbe Dočasničke škole ”Damir Tomljanović Gavran“. Izobrazba je započela 29. travnja 2019., a uspješno ju je završilo 57 polaznika od čega je jedan polaznik pripadnik Oružanih snaga BiH i jedan polaznik pripadnik Vojske Republike Sjeverne Makedonije. Uručene su im svjedodžbe i uvjerenja o uspješnom pohađanju i završetku izobrazbe.

Cilj je izobrazbe stjecanje znanja i kompetencija za uspješno obnašanje dužnosti prvih dočasnika vodova/satnija, viših instruktora ili provedbu drugih zadaća na ustrojbenim mjestima nadnarednik-stožerni narednik.

Proteklih sedam tjedana izobrazbe polaznici su usvojili znanja i praktične vještine iz područja Opće taktike, Vođenja, Vojne službe, Organizacije i rada stožera, Vojne obuke, Vojne povijesti i Vojne psihologije te su osposobljeni: provoditi obuku obučavatelja i funkcionalnu obuku, mentorirati podređene dočasnike i vojnike, razumjeti poslove i provesti zadaće stožernih dočasnika u procesu donošenja odluke.

Zapovjednik DŠ-a ”Damir Tomljanović Gavran“ pukovnik Zdenko Šakota uručio je pohvale trojici najboljih polaznika 39. naraštaja.

Na kraju svečanosti nazočnima se obratio najbolji polaznik 39. naraštaja NDI-ja narednik Marin Križanac, pripadnik GMBR-a. Narednik Križanac rekao je kako vjeruje da će u budućnosti i dalje biti motiviran i odlučan u svladavanju svih prepreka na dobrobit domovine, te na ponos svih naših građana. Zahvalio je svim kolegicama i kolegama kao i instruktorima te naglasio: ”Nastavimo časno obavljati vojnu službu te ostanimo odani jedinoj nam domovini i vojnom pozivu.“

Tekst: Ćamil Hasanović

Foto: Josip Burić