Pripadnici HRM-a u misijama potpore miru

Trojica pripadnika HRM-a upućuju se početkom rujna u Afganistan i Sredozemlje. Tom je prigodom zapovjednik HRM-a kontraadmiral Predrag Stipanović primio bojnika Nenada Bikića i stožernog narednika Vinka Ernesta Maretića uoči njihova odlaska u Afganistan, u misiju potpore miru Odlučna potpora (7. HRVCON). ”Vjerujem da ćete svoje zadaće odraditi na čast i ponos vas i vaših obitelji, ali i na ponos pripadnika HRM-a i OSRH. Temeljno jest odraditi zadaću i opravdati ukazano povjerenje, no prije svega, živi i zdravi vratite se u domovinu,“ rekao je kontraadmiral Stipanović zaželjevši im puno uspjeha u novom profesionalnom izazovu.
Bojnik Bikić u misiju odlazi iz Zapovjedništva HRM-a s dužnosti časnika za komunikacijsko-informacijske sustave. Ovo mu je drugo sudjelovanje u misiji u Afganistanu. U operaciji ISAF sudjelovao je 2012. Stožerni narednik Maretić u misiju odlazi iz Operativnog pododsjeka Zapovjedništva Bojne OSMiO s dužnosti operativnog dočasnika. Ovo je njegovo treće sudjelovanje u misiji potpore miru u Afganistanu.
Iz Pule, početkom rujna, na dužnost na brod pri Zapovjedništvu snaga operacije Europske unije EU NAVFOR MED OPERATION SOPHIA odlazi poručnik bojnog broda Ivan Rumora. Poručnik Rumora u operaciju odlazi s dužnosti zapovjednika ophodnog broda OB-04, iz 2. divizijuna Obalne straže RH. Odlazak u operaciju SOPHIA njegov je prvi angažman u operacijama potpore  miru.
Tekast i foto: M. Siriščević